Igor Dodon critică decizia Consiliului Suprem de Securitate

  • 14 Martie 2021 13:56
Igor Dodon critică decizia Consiliului Suprem de Securitate

Liderul socialiștilor moldoveni, Igor Dodon, critică decizia de ieri a Consiliului Suprem de Securitate, aprobată inclusiv cu votul exponenților formațiunii sale, membri din oficiu ai CSS, privind necesitatea instituirii stării de urgență în Republica Moldova, pentru o perioadă de două săptămâni. 

Într-o postare pe rețelele de socializare, Igor Dodon menționează că sunt necesare soluții pentru a depăși situația pandemică, fără a inainta vreo propunere concretă. Printre inițiativele PSRM, Igor Dodon sugerează  restricționarea parțială a unor activități și vaccinarea masivă a populației.

Am avut o discuție cu conducerea Parlamentului și suntem unanimi în opinia că un lockdown total este periculos social... Ca urmare, am discutat un set de posibile acțiuni de restricționare parțială a unor activități, astfel încât să fie redus contactul cetățenilor și riscul de îmbolnăvire, dar în același timp să lăsăm economia funcțională. Am discutat un Plan de Protecție Rațională pentru mediul social și de afaceri, preluând inclusiv unele măsuri aplicate în țările europene”, a scris liderul PSRM în mesajul său.

În același timp, Igor Dodon nu a ezitat să facă lobby pentru vaccinul rusesc ”Sputnic-V”.

Trebuie să urgentăm accesul cetățenilor la vaccinuri anti – COVID-19. Cetățenii trebuie sa aleagă ce vaccin îl consideră cel mai eficient , iar încercarea de a crea bariere și impedimente artificiale la înregistrarea și aducerea în țară a vaccinului Sputnik-V este inadmisibilă”, mai spune președintele PSRM.

Totodată, Igor Dodon a făcut din nou apel către Maia Sandu să desemneze de urgență premierul propus de majoritatea parlamentară și să fie votat un guvern funcțional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău