Igor Dodon: CC transformă Moldova din republică parlamentară în una prezidențială

  • 22 Martie 2021 18:32
Igor Dodon: CC transformă Moldova din republică parlamentară în una prezidențială

Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, consideră că decizia de astăzi, 22 martie, a Curții Constituționale, prin care a declarat constituțional decretul de desemnare a lui Igor Grosu în calitate de premier, „a formalizat practic o lovitură de stat constituțională, modificându-și propria decizie din 23 februarie, unde este indicat clar rolul decisiv al majorității parlamentare”, transmite IPN.

Potrivit lui Igor Dodon, decizia de astăzi a CC transformă Republica Moldova din republică parlamentară în una prezidențială, când decizia finală o are șeful statului și nu legislativul. „Spre regret, decizia de astăzi va avea efecte negative asupra jurisprudenței constituționale, dar și asupra cetățenilor”, a scris Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Liderul PSRM anunță că marți, 23 martie, executivul PSRM se va convoca în ședință pentru a stabili următorii pași. Poziția PSRM rămâne neschimbată, și anume: „cei care vor dizolva parlamentul și vor declanșa alegeri anticipate, trebuie să-și asume responsabilitatea pentru pierderile omenești din cauza epidemiei, care sunt inevitabile”.

Decretul prezidențial prin care Igor Grosu a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de prim-ministru a fost declarat constituțional. Curtea Constituțională a respins sesizarea depusă de deputații Partidului Socialiștilor. Hotărârea Curții este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău