Igor Dodon, care a părăsit PCRM pentru a adera la PSRM, propune adoptarea unei legi prin care să fie interzisă trecerea deputaților dintr-un grup parlamentar în altul

  • 15 Mai 2020 10:20
Igor Dodon, care a părăsit PCRM pentru a adera la PSRM, propune adoptarea unei legi prin care să fie interzisă trecerea deputaților dintr-un grup parlamentar în altul

Președintele Igor Dodon, care în 2011 a părăsit Partidul Comuniștilor pentru a adera la Partidul Socialiștilor, propune adoptarea unei legi prin care să fie interzisă trecerea deputaților dintr-un grup parlamentar în altul și chiar penalizarea deputaților care își părăsesc formațiunea pe ale cărei liste au intrat în Parlament.

Să ne gândim la un set de modificări legislative care i-ar pune la punct pe astfel de deștepți care vor să facă politică”, a declarat Igor Dodon într-o intervenție on-line, referindu-se la ultimele plecări din PDM și posibilitatea destrămării coaliției de guvernare.

El continuă să susțină că în spatele plecărilor din PDM ar sta fostul lider al formațiunii Vlad Pahotniuc și controversatul politician Ilan Șor.

Potrivit lui Igor Dodon, unii deputați din grupul „Pro Moldova” și Partidul Șor  ar aborda deputați din PSRM și PDM pentru a-i determina să părăsească alianța de guvernare. Igor Dodon s-a arătat convins că deputații socialiști nu vor pleca din partid și i-a avertizat pe cei care ar veni cu astfel de propunere că s-ar putea pomeni „cu procurorul alături”.

Amintim că mai mulți deputați au părăsit grupul parlamentar al PDM, iar în prezent coaliția de guvernare are 54 de deputați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău