Igor Dodon califică cererea de retragere a trupelor ruse din Transnistria drept "inutilă"

  • 27 Mai 2018 17:58
Igor Dodon califică cererea de retragere a trupelor ruse din Transnistria drept

Președintele Igor Dodon consideră că solicitarea de retragere a trupelor de pacificatori ruși din regiunea transnistreană nu va avea niciun rezultat. El a mai spus, într-un interviu pentru agenția de presă rusească Tass, că această cerere este doar o acțiune de PR a guvernării de la Chișinău, înainte de alegerile parlamentare, care vor avea loc în această toamnă.

„ Este o acțiune de PR. Eu consideră că operațiunea de pacificare de pe râul Nistru este una reușită. Această operațiune continuă de 26 de ani și nu trebuie să schimbăm nimic, ea trebuie să continue(...) Nu cred că cererea de a retrage aceste trupe va avea vreun rezultat”, a declarat Igor Dodon.

Autoritățile moldovenești cer de mai multă vreme transformarea acestei operațiuni de pacificare într-o misiune civilă multinațională cu mandat internațional. 

În ultima perioadă, trupele ruse din Transnistria desfășoară exerciții militare în comun cu structurile de forță ale regimului de la Tiraspol, inclusiv cu forțarea râului Nistru. 

Totodată, Federația Rusă nu și-a îndeplinit nici până astăzi angajamentul asumat în 1999, prin Tratatul de la Istanbul, de a-și retrage trupele sale și munițiile de pe teritoriul Republicii Moldova. Autoritățile de la Chișinău au depus și o rezoluția la ONU privind retragerea trupelor militare ruse din regiunea transnistreană.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău