Igor Dodon anunță că va face uz de toate pârghiile pentru a declanșa alegeri anticipate dacă nu va fi astăzi cvorum în Parlament și vine cu acuzații la adresa opoziției

  • 09 Iulie 09:15
Igor Dodon anunță că va face uz de toate pârghiile pentru a declanșa alegeri anticipate dacă nu va fi astăzi cvorum în Parlament și vine cu acuzații la adresa opoziției

Președintele Igor Dodon anunță că dacă nu va fi astăzi cvorum în Parlament, va face uz de toate pârghiile ca să declanșeze procesul de dizolvare a Legislativului.

Într-un briefig, Igor Dodon a făcut un apel către partidele din opoziție să asigure desfășurarea ședinței Parlamentului și să fie responsabili. El s-a adresat în special Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei DA să nu urmeze „agenda oligarhilor.

În același timp, Igor Dodon a acuzat opoziția parlamentară că a creat o alianță a haosului și că oamenii nu vor avea parte de bani din cauza acesteia.

„Astăzi în Parlament avem o alianță a haosului, scopul căreia e să blocheze situația în țară. Eu înțeleg care e interesul fiecărui participant. Partidele lui Plahotniuc, Șor și Candu au scop de a șantaja președintele și premierului. Președintele și prim-ministrul nu vor negocia. Eu înțeleg interesele Maiei Sandu, care crede că cu cât mai rău, cu atât mai bine. Eu înțeleg care e interesul lui Andrei Năstase, care a pierdut toate luptele politice din ultimii ani, el speră că măcar câteva ore să fie prim-ministru”.

Amintim că astăzi majoritatea parlamentară și Guvernul vor face o nouă tentativă ca premierul să prezinte proiectele pe care Executivul și-a asumat răspunderea. Curtea Constituțională a hotărât că alegerile parlamentare și prezidențiale nu pot avea loc în aceeași perioadă, iar potrivit Constituției Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultima jumătate de an de mandat a președintelui.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
30
Câțiva nori
Umiditate:30 %
Vint:4,6 m/s
Wed
23
Thu
20
Fri
20
Sat
19
Sun
19

Curs oficial BNM 11 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4425 -0.1747
USD 16.5518 -0.0434
RON 4.0207 -0.0349
UAH 0.5998 -0.0006
RUB 0.2245 -0.0012
Arhivă Radio Chișinău