Igor Dodon amenință că se va adresa ONU și Consiliul Europei în privința acțiunilor României

  • 07 Martie 2018 10:42
Igor Dodon amenință că se va adresa ONU și Consiliul Europei în privința acțiunilor României

Președintele Igor Dodon se va adresa oficial Organizației Națiunilor Unite și Consiliul Europei împotriva acțiunilor României care ar prezenta „riscuri pentru statalitatea Republicii Moldova” .

„Atunci când un stat vecin, la nivel de organe oficiale de stat, întreprinde acțiuni care prezintă riscuri pentru statalitatea Republicii Moldova, vreau să aflu poziția partenerilor externi”, a declarat Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Totodată, el a anunțat că majoritatea membrilor CSS au condamnat declarațiile de unire a Republicii Moldova cu România adoptată de aleșii locali ai mai multor localități. „În opinia CSS este o încălcare flagrantă a Constituției”, a spus el.

De asemenea, CSS recomandă modificarea legislației penale pentru a include prevederi de răspundere penală pentru astfel de acțiuni. „Cei care au aprobat astfel de declarații și continuă să o facă vor trebui să răspundă în fața legii. Orice acțiuni care duc la lichidarea statalității sunt anticonstituționale”, a declarat Igor Dodon. Igor Dodon și-a mai exprimat și îngrijorarea în privința unor manifestații unioniste preconizate pentru sfârșitul lunii martie. „CSS este profund îngrijorat de posibile acțiuni de destabilizare care ar putea avea loc în perioada 24-27 martie și le-a cerut organelor competente să se autosesizeze. Există informații că vor să vină la Chișinău să facă destabilizări”, a menționat Dodon.

Reprezentanții Guvernului nu au participat la ședința de astăzi a CSS.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău