Igor Dodon acuză ambasadorii țărilor UE acreditați în R.Moldova că ar bloca relațiile dintre noul Guvern și Bruxelles

  • 14 Februarie 2020 16:23
Igor Dodon acuză ambasadorii țărilor UE acreditați în R.Moldova că ar bloca relațiile dintre noul Guvern și Bruxelles

Președintele Igor Dodon i-a acuzat pe unii ambasadori străini în R.Moldova de faptul că ar susține partidele de opoziție și că ar bloca relațiile dintre noul Guvern și Bruxelles.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției „Președintele răspunde”.  "Unii ambasadori acreditați la Chișinău blochează relațiile dintre noul Guvern și Bruxelles. Aceștia dezinformează Bruxelles-ul și alte capitale europene cu privire la situația din Moldova. Este vorba despre vreo trei sau patru ambasadori, nu-i voi numi, ei știu cine sunt. Fiind responsabili de dezvoltarea relațiilor dintre Moldova și țările UE, aceștia merg pe la instituții, blochează proiectele deja lansate și spun la Bruxelles că acest Guvern nu ar trebui să primească finanțare", a declarat Igor Dodon.

De asemenea, el a mai acuzat ambasadorii de faptul că ar susține partidele de opoziție, PAS și Platforma DA. „Dacă v-ați "îndrăgostit" de careva partid - spuneți asta. Întrucât, am impresia că unii dintre diplomații străini au devenit deja membri ai PAS sau ai Platformei DA. Dacă doriți să vă implicați în politică, obțineți cetățenia moldovenească și alăturați-vă partidelor îndrăgite. Și dacă nu, atunci haideți să dezvoltăm relații bilaterale", a mai spus Dodon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău