Igor Dodon a vorbit, într-un interviu pentru presa rusă, despre eventuale presiuni din partea Kremlinului, precum și despre posibilitatea unor alegeri anticipate

  • 04 Aprilie 2019 10:30
Igor Dodon a vorbit, într-un interviu pentru presa rusă, despre eventuale presiuni din partea Kremlinului, precum și despre posibilitatea unor alegeri anticipate

Președintele Igor Dodon a declarat, într-un interviu pentru agenția de presă rusă TASS, că se conturează patru scenarii după scrutinul parlamentar, iar cel mai probabil este declanșarea alegerilor anticipate.

Astfel, Igor Dodon a negat că ar exista anumite presiuni din partea Kremlinului la adresa sa sau a socialiștilor, așa cum se vehiculase în presă, iar informațiile conform cărora ar exista neînțelegeri între președintele R.Moldova și puterea de la Moscova „sunt prostii”. 

În același timp, șeful statului, în interviul oferit agenției TASS, a vorbit și despre faptul că sunt în vigoare patru scenarii după alegerile parlamentare. Potrivit lui Igor Dodon, este vorba despre o alianță majoritară formată din PSRM și Blocul ACUM, o coaliție din care să facă PSRM și PDM, crearea unui guvern minoritar de către PDM, care ar putea fi susținut de deputați transfugi, iar al patrulea scenariu este dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate. Președintele a subliniat că ultimul scenariu este cel mai realist și șansele ca acesta să se materializeze sunt de 60%. 

Igor Dodon a mai spus că PSRM și PDM au viziuni comune în ceea ce ține de politicile social-economice, însă va fi mai dificil să se înțeleagă în ceea ce ține de politica externă, „deși partidul de guvernare a schimbat accentele de pe integrarea în UE și apropierea de NATO pe consolidarea statalității moldovenești și pe neutralitate. „Un consens poate avea loc doar pe platforma propusă de președinte: viitoarea guvernare va trebui să aibă o politică externă echilibrată bazată atât pe cooperarea Vestul, cât și pe cea cu Estul, cu respectarea neutralității R.Moldova”,a mai spus Igor Dodon. 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău