Igor Dodon a semnat demisia a șase membri ai Guvernului 

  • 21 Decembrie 2017 09:23
Igor Dodon a semnat demisia a șase membri ai Guvernului 

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a semnat decretele privind demisia a șase membri ai cabinetului de miniștri, transmite IPN.

Pleacă din funcții: ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Stela Grigoraș; ministrul afacerilor externe și integrării europene, Andrei Galbur; ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Vasile Bâtca; ministrul justiției, Vladimir Cebotari; ministrul economiei și infrastructurii, Octavian Calmâc și vicepremierul pentru reintegrare, George Bălan.

Remanierile guvernamentale au fost anunțate la 19 decembrie de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, ca urmare a ședinței coaliției de guvernare. Nou-veniții propuși pentru Guvern sunt: Cristina Lesnic, Chiril Gaburici, Svetlana Cebotari, Liviu Volconovici, Tudor Ulianovschi, Alexandru Tănase și Iurie Leancă.

Șeful statului a anunțat mai devreme că nu va semna decretele de numire în funcție a noilor miniștri, deoarece sunt mai multe nume de tristă faimă, care s-au compromis politic. Potrivit lui Igor Dodon, unii dintre aceștia au demonstrat și inconsecvență, și lipsă de profesionalism, și oportunism regretabil, iar locul unora dintre ei este la închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău