Igor Dodon a semnat decretele cu privire la rechemarea mai multor ambasadori ai R. Moldova

  • 05 Iunie 2020 09:45
Igor Dodon a semnat decretele cu privire la rechemarea mai multor ambasadori ai R. Moldova

Președintele Igor Dodon a semnat decretele cu privire la rechemarea mai multor ambasadori ai R. Moldova, iar decretele au fost deja publicate în Monitorul Oficial din 5 iunie, scrie Ziarul de Gardă.

Astfel, au fost rechemați ambasadorul R. Moldova în România, Muntenegru și Republica Serbia, Mihai Gribincea, ambasadorul R. Moldova în Austria, Slovacia și reprezentant Permanent al țării noastre pe lângă OSCE și Biroul Națiunilor Unite de la Viena, Victor Osipov și ambasadorul al R. Moldova în Canada, Ala Beleavschi.

Ala Beleavschi a fost numită ambasador al R. Moldova în Canada în octombrie 2013. Anterior aceasta a activat în calitate de director al Departamentului cooperare bilaterală din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Victor Osipov a fost viceprim-ministru pentru reintegrare al R. Moldova în Guvernul Filat în perioada 25 septembrie 2009 – 14 ianuarie 2011 și în Guvernul Gaburici și Guvernul Streleț, în perioada 18 februarie 2015 – 20 ianuarie 2016. În mai 2017 a fost numit Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în Austria, Reprezentant permanent al R. Moldova pe lângă OSCE, Oficiul ONU și Organizațiile internaționale de la Viena.

Mihai Gribincea a fost numit în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România, printr-un decret al Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la 5 noiembrie 2015.

În noua ediție a Monitorului Oficial au fost publicate și decretele cu privire la numirea noilor ambasadori în Polonia, Bulgaria, Cehia, Portugalia, Letonia și Italia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău