Igor Dodon a refuzat să accepte candidaturile noilor miniștri, propuși de Partidul Democrat

  • 21 Decembrie 2017 18:35
Igor Dodon a refuzat să accepte candidaturile noilor miniștri, propuși de Partidul Democrat

Președintele Igor Dodon a respins astăzi candidaturile miniștrilor înaintați de liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

El a argumentat că majoritatea celor propuși în fotoliile ministeriale ar fi demonstrat „inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism în funcțiile și activitățile desfășurate anterior. Mai mulți candidați au probleme de integritate și mai grav unii dintre aceștia au fost personal implicați în frauda bancară participând la luarea deciziilor care au dus la devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova”, se mai arată în mesajul lui Igor Dodon.

Președintele a semnat astăzi decretul de demisie a șase miniștri, după ce, marți, 19 decembrie, PDM a anunțat remanieri de cadre în Guvern.

Noii miniștri propuși sunt: Cristina Lesnic, Chiril Gaburici, Svetlana Cebotari, Liviu Volconovici, Tudor Ulianovschi, Alexandru Tănase și Iurie Leancă.

Refuzul lui Igor Dodon de a numi noi membri ai Guvernului va servi drept motiv de a-l suspenda din nou pe acesta din funcția de președinte, la fel cum s-a întâmplat recent în cazul numirii ministrului Apărării, a explicat pentru Radio Chișinău, expertul în drept constituțional, Alexandru Arseni.

Tags

Alte Noutati

LIVE:  Știri
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău