Igor Dodon a plecat la Moscova pentru a participa la parada militară

  • 23 Iunie 2020 13:17
Igor Dodon a plecat la Moscova pentru a participa la parada militară

Președintele Igor Dodon a plecat astăzi în Federația Rusă, unde va participa la parada organizată cu aniversării a 75-a de la încheierea celui de-al doilea Război Mondial sau ceea ce Moscova numește ”Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei”.

Vizita de două zile are loc la invitația președintelui rus, Vladimir Putin, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. Asta în timp ce mai mulți lideri din fosta URSS au anunțat că nu merg la respectivul evenimente, printre ei președintele Cehiei, Turkmenistanului și Azerbaijanului, dar și premierul Armeniei.

Prezența la Kremlin a lui Igor Dodon la parada militară pe care Vladimir Putin a insistat să o organizeze în pofida pandemiei, este un gest lipsit de principialitate, mai ales în contextul în care o parte a Republicii Moldova este ocupată de trupele ruse, a comentat pentru Radio Chișinău analistul politic Nicolae Negru.

Republica Moldova trimis la Moscova și 75 de militari ai Gărzii de Onoare pentru a participa la paradă, în pofida faptului că Federația Rusă este a treia țară în lume după numărul de infectări cu noul coronavirus.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău