Igor Dodon și Vadim Krasnoselski se întâlnesc astăzi la Holercani

  • 29 Octombrie 2019 08:25
Igor Dodon și Vadim Krasnoselski se întâlnesc astăzi la Holercani

Igor Dodon a discutat ieri subiectul reglementării transnistrene cu șeful Misiunii OSCE în R. Moldova, Claus Neukirch și Ambasadorul Republicii Slovace la Chișinău, Dusan Daho, în ajunul întrevederii cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care va avea loc astăzi.

Potrivit unui anunț al șefului statului, a fost discutat bilanțul recentei întrevederi  în formatul "5+2" de la Bratislava și necesitatea realizării măsurilor de consolidare a încrederii. La începutul lunii octombrie, la Bratislava s-a desfășurat prima rundă de negocieri din anul curent în format "5 + 2", dar aceasta s-a încheiat fără niciun rezultat.

Părțile intenționează să continue discuțiile la începutul lunii noiembrie, pentru a semna un protocol până la desfășurarea ședinței finale a Consiliului de Miniștri al OSCE, care va avea loc la Bratislava la începutul lunii decembrie.

Igor Dodon și Vadim Krasnoselski urmează să se întâlnească astăzi, la vila prezidențială de la Holercani, dar ora deocamdată nu a fost anunțată. Aceștia s-au mai întâlnit anterior de cinci ori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău