Igor Dodon a declarat la un post rusesc de televiziune că armamentul occidental tranzitează R. Moldova spre Ucraina. IGP - informația este falsă în totalitate

  • 26 Ianuarie 13:37
Igor Dodon a declarat la un post rusesc de televiziune că armamentul occidental tranzitează R. Moldova spre Ucraina. IGP -  informația este falsă în totalitate

Inspectoratul General de Poliție susține că informațiile lansate în spațiul public, în cadrul unui interviu pentru un post rusesc de televiziune, de către fostul șef de stat, Igor Dodon, precum că prin R. Moldova se transportă armament din Occident pentru armata ucraineană, sunt false, scrie report.md.

Într-un interviu pentru „Rossia 24”, Dodon a menționat că: „Occidentului îi convine actuala situație din Republica Moldova, pentru a putea ajuta militar Ucraina pe la spate. Prin Moldova trec acum foarte multe produse de care are nevoie armata ucraineană: carburanți, numeroase camioane de mare tonaj trec prin vamă fără nici un fel de control – ele vin din România, trec prin vama moldovenească și de aici se duc mai departe în Ucraina fără nici un control. Partidele de opoziție, deputații spun că ele transportă arme”.

Report.md a solicitat o reacție din partea Inspectoratului General al Poliției. Potrivit IGP, informația răspândită în spațiul public de către Igor Dodon este falsă în totalitate: „Poliția dă asigurări că asemenea cazuri nu au fost înregistrate și că situația din țară este monitorizată în permanență de către structurile de drept. De asemenea, IGP cere actorilor politici și societății civile să nu răspândească informații eronate, care generează panică în societate și debusolează cetățenii”. IGP solicită instituțiilor mass media să nu preia și să nu disemineze asemenea falsuri și să verifice informațiile suspecte la instituțiile oficiale.

Mai mult, nici un partid de opoziție și nici un deputat (așa cum invocă Dodon) nu a comunicat public despre faptul că armamentul occidental ar ajunge în Ucraina prin Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:5,14 m/s
Fri
6
Sat
11
Sun
11
Mon
6
Tue
1
Arhivă Radio Chișinău