Igor Dodon a dat în judecată CEC după ce a fost avertizat și le-a vorbit diplomaților străini despre intenția instituției privind alegătorii din Transnistria

  • 12 Februarie 2019 15:25
Igor Dodon a dat în judecată CEC după ce a fost avertizat și le-a vorbit diplomaților străini despre intenția instituției privind alegătorii din Transnistria

Președintele Igor Dodon a anunțat că a acționat în judecată Comisia Electorală Centrală (CEC) după ce a fost avertizat în privința implicării în campania electorală în favoarea PSRM-ului.

Despre aceasta a afirmat Igor Dodon, într-un comunicat, difuzat astăzi pe Facebook, după întrevederea cu diplomații străini acreditați al Chișinău. „Această decizie a CEC a fost deja atacată în instanță ca fiind ilegală și nemotivată. Le-am spus diplomaților că voi continua să comunic cu concetățenii noștri, dat fiind că s-au acumulat multe probleme cu caracter social și economic”, a precizat șeful statului. 

De asemenea, Igor Dodon le-a vorbit diplomaților despre intenția CEC de a transfera secțiile de votare pentru moldovenii din regiunea transnistreană la 40 km la vest de rîul Nistru. El susține că această decizie este „o lipsă de respect față de concetățenii noștri care trăiesc în Transnistria”. 

Tot astăzi, președintele a mai avut o înrevedere bilaterală cu Șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, cu care a discutat despre implementarea Acordului de Asociere RM-UE, politica internă și externă a țării, campania electorală și întrevederile pe care le va avea cu reprezentanții Comisiei Europene în cadrul Conferinței Internaționale de Securitate de la München.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău