Igor Dodon a venit cu un îndemn către fracțiunile PSRM, PAS și PPDA după ce socialiștii au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu

  • 08 Noiembrie 2019 16:24
Igor Dodon a venit cu un îndemn către fracțiunile PSRM, PAS și PPDA după ce socialiștii au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu

Președintele Igor Dodon a îndemnat toate fracțiunile parlamentare din coaliția de guvernare să demonstreze în această perioadă tensionată calm, chibzuință și luciditate. „Să nu dea foc la casă din supărare și furie”, a adăugat Dodon.

El a mai menționat, într-un mesaj pe Facebook, că procesele politice din ultimele zile sunt tensionate, dar nu fatale pentru Coaliția de guvernământ. „Există teren și timp (câteva zile) pentru ca inițiativa anticonstituțională să fie retrasă. Există încă răgaz pentru reflecții din partea conducerii Blocului ACUM și pentru înțelegerea faptului că procurorul general nu poate fi subordonat politic, iar coaliția nu trebuie jertfită pe altarul ambițiilor personale”, a subliniat Igor Dodon.

În același timp, președintele a menționat că încă se poate ajunge la o înțelegere cumpătată, pentru a ieși din impas, pentru a evita și destrămarea majorității parlamentare, și eventual alegerile anticipate. „Dați dovadă de inteligență politică, nu doar de rigiditate în promovarea unor proiecte personale”, a spus șeful statului.

Menționăm că socialiștii au depus astăzi moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu după decizia luată prin asumare de răspundere privind modificarea Legii procuraturii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău