Igor Dodon a avut o videoconferință cu Vladimir Putin. Despre ce au discutat cei doi

  • 28 Septembrie 2020 17:37
Igor Dodon a avut o videoconferință cu Vladimir Putin. Despre ce au discutat cei doi

Igor Dodon a avut astăzi o videoconferință cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, cu câteva ore înainte de ședința Comisiei Electorale Centrale la care urmează să se decidă înregistrarea sa în calitate de candidat la prezidențiale.

După cum a scris ulterior Igor Dodon pe contul său de Facebook, președintele rus i-ar fi promis 20 de mii de tone de motorină pentru fermierii moldoveni, pentru care partea rusă este dispusă să ofere 500 de milioane de ruble, iar prima tranșă ar urma să fie transferată zilele următoare.

Referitor la creditul rusesc în valoare de 200 de milioane de euro, Igor Dodon a informat că a discutat cu Vladimir Putin despre evoluția negocierilor privind obținerea acestuia de către Republica Moldova.

Totodată, Igor Dodon a reiterat interesul său pentru procurarea vaccinului rusesc împotriva COVID-19, dar precizează că acest lucru se va întâmpla doar ”după ce acesta va trece toate etapele de testare și va obține autorizația Organizației Mondiale a Sănătății”. Dodon i-a mai cerut omologului său rus să examineze posibilitatea de a relua traficul aerian și feroviar dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău