Igor Dodon a avut o discuție cu mai mulți judecători. „Am dat asigurări magistraților că nu vor fi făcute presiuni asupra lor”

  • 01 Iulie 2019 13:16
Igor Dodon a avut o discuție cu mai mulți judecători. „Am dat asigurări magistraților că nu vor fi făcute presiuni asupra lor”

Președintele Igor Dodon a anunțat că a avut o discuție sinceră și deschisă cu magistrații despre situația din sistemul de justiție.

Întrunirea a avut loc la sediul Consiliului Superior al Magistraturii. 

„Am subliniat faptul că transformarea judecătorilor în instrument politic, utilizat în interesul unui anumit grup sau regim este o practică inacceptabilă într-un stat democratic. Am dat asigurări magistraților că nu vor fi făcute presiuni asupra lor, iar relația cu puterea legislativă și executivă trebuie să se bazeze doar pe principiul colaborării, Consiliul Superior al Magistraturii fiind unicul organ împuternicit să redreseze situația din domeniu”, a declarat Dodon menționând că desemnarea noilor membri ai Curții Constituționale „în cadrul unui proces transparent, corect și operativ va constitui un prim pas în acest sens”. 

Președintele susține că este convins că există judecători onești și integri, iar societatea și partenerii de dezvoltare așteaptă reforme adevărate și schimbări spre bine.

Menționăm că în ultima perioadă mai mulți judecători au renunțat la funcții, iar conducerea Judecătoriei Chișinău, precum și președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, au fost înlăturați temporar. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău