Igor Dodon a anunțat convocarea Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu răspândirea noului coronavirus

  • 25 Februarie 2020 18:45
Igor Dodon a anunțat convocarea Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu răspândirea noului coronavirus

Președintele Igor Dodon a anunțat convocarea ședinței Consiliului Suprem de Securitate pentru a discuta măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus în Republica Moldova, dar nu a precizat pentru când.

Acesta a efectuat o vizită de inspecție la Aeroportul Internațional Chișinău și la Spitalul de boli infecțioase ”Toma Ciorbă”. În acest context,  ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a dat asigurări că în depozite sunt destule măști medicinale, iar livrarea la farmacii se face zilnic. Ministra Viorica Dumbrăveanu a declarat că în Republica Moldova nu ar fi criză de măști medicinale. Ea mai spus că spitalul ”Toma Ciorbă” este echipat corespunzător și dispune de suficiente locuri pentru tratarea eventualilor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Referitor la creșterea prețurilor la măștile de protecție, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a informat că importatorii au motivat că acestea au fost crescute de către producătorii străini. Agenția mai subliniază că, în prezent adaosul comercial pentru dispozitivele medicale în Republica Moldova nu este reglementat. Agentul economic stabilește prețul dispozitivelor medicale conform prețului producătorului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău