Igor Dodon a anunțat că PSRM nu va susține inițiativa PD privind introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție

  • 09 Octombrie 2018 14:07
Igor Dodon a anunțat că PSRM nu va susține inițiativa PD privind introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție

Președintele Igor Dodon a crtiticat inițiativa Partidului Democrat din Moldova privind modificarea Constituției în vederea introducerii sintagmei „integrare europeană”.

„Consider ca modificarea Constitutiei prin introducerea punctului privind integrarea europeana este in detrimentul echilibrului din societate. (...) Nici fracțiunea socialiștilor din Parlament, nici eu ca președinte, nu vom sustine și nu vom semna inițiativa democraților de a introduce modificări în Constituția țării”, a declarat Igor Dodon pe Facebook. 

Amintim că Partidul Democrat va propune pe agenda de săptămâna aceasta a Parlamentului proiectul de modificare a Constituției care prevede introducerea sintagmei „integrare europeană” ca vector de dezvoltare a Republicii Moldova. Pe de altă parte, fracțiunile Partidului Liberal și Partidului Liberal Democrat, de ale căror voturi depinde adoptarea acestor amendamente, condiționează susținerea inițiativei PDM de votarea proiectului de modificare a denumirii oficiale a limbii în Legea Supremă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău