Igor Dodon a anunțat că a anulat deciziile lui Pavel Filip privind dizolvarea Parlamentului și alegerile anticipate. Ce a decis astăzi Consiliul Suprem de Securitate

  • 11 Iunie 2019 10:47
Igor Dodon a anunțat că a anulat deciziile lui Pavel Filip privind dizolvarea Parlamentului și alegerile anticipate. Ce a decis astăzi Consiliul Suprem de Securitate

Președintele Igor Dodon a anunțat că a semnat astăzi un decret  prin care a anulat deciziile anterioare ale lui Pavel Filip de a dizolva Parlamentul și de a  organiza alegeri anticipate.

Anunțul a fost făcut după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), convocat în această dimineață, într-o nouă componență. Membrii CCS au cerut Procuraturii Generale și Băncii Naționale de Moldovei să prezinte în regim de urgență raportul Kroll 2. După ședință, Igor Dodon a declarat presei că Guvernul, Parlamentul și comisia de investigare a fraudelor bancare vor solicita direct de la compania internațională Kroll detalii despre investigațiile făcute.

Membrii CSS au mai solicitat BNM și Serviciului Prevenire și Combaterea Spălării Banilor să informeze zilnic Consiliul despre toate fluxurile de mijloace financiare care ies din țară. Ei susțin că ar avea informații despre tentative de scoatere a unor sume importante din țară.

La aceeași ședință, membrii CSS au calificat ultimele decizii ale Curții Constituționale drept arbitrare și au acuzat că ele „atentează asupra securității naționale”.

La ședința Consiliului Superior de Securitate nu au participat guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu și Procurorul General, Eduard Harunjen.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău