Igor Dodon – atac asupra președintei Maia Sandu și asupra ambasadorilor europeni

  • 18 Aprilie 2021 17:02
Igor Dodon – atac asupra președintei Maia Sandu și asupra ambasadorilor europeni

Partidul Socialiștilor cere demisia președintei Maia Sandu și declanșarea alegerilor prezidențiale anticipate, deși se pronunță împotriva alegerilor anticipate parlamentare, invocând necesitatea combaterii pandemiei de Covid-19.

Liderul PSRM, Igor Dodon, care a pierdut cursa pentru un nou mandat de șef al statului în fața Maiei Sandu, la 15 noiembrie 2020, tot în plină pandemie, a făcut publică o declarație a formațiunii sale, după ședința de astăzi a Consiliului Republican al socialiștilor. El a acuzat-o pe Maia Sandu că ar fi făcut presiuni asupra Curții Constituționale, după avizul acesteia privind constatarea circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului, după două încercări eșuate de învestire a unui Guvern. Potrivit lui Dodon, decizia Curții Constituționale ar fi „o lovitură de stat, cu scopul de a instaura în Moldova un regim de guvernare extern” și ar avea loc, de fapt, „reinstaurarea unui stat capturat”.

„Partidul Socialiștilor consideră că Maia Sandu a participat direct în complotul antistatal, antinațional și anticonstituțional împotriva țării noastre și al poporului ei. Cerem demisia Maiei Sandu și alegeri anticipate a președintelui Republicii Moldova”, se arată în declarația PSRM.

Igor Dodon i-a acuzat și pe ambasadorii statelor occidentale, în special pe Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, și pe Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, de „batjocură în adresa suveranității țării noastre”, subliniind că „PSRM este singurul partid care este capabil să păstreze relațiile de prietenie cu partenerul nostru strategic principal – Federația Rusă”.



Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău