Medic, despre diagnosticul soferiței care a provocat accidentul din sectorul Buiucani

  • 08 Octombrie 2019 13:49
Medic, despre diagnosticul soferiței care a provocat accidentul din sectorul Buiucani

Femeia de la volanul Porsche-ului, care a lovit un troleibuz în sectorul Buiucani al capitalei, a decedat în această dimineață la spital. Șoferița în vârstă de 33 de ani fusese internată în secția de terapie intensivă la Spitalul de Urgență, în urma accidentului. Ea a fost operată de 2 ori, însă doctorii erau rezervați față de șansele acesteia de recuperare.

Femeia de la volanul Porsche-ului, care a lovit un troleibuz în sectorul Buiucani al capitalei, a decedat în această dimineață la spital. Șoferița în vârstă de 33 de ani fusese internată în secția de terapie intensivă la Spitalul de Urgență, în urma accidentului. Ea a fost operată de 2 ori, însă doctorii erau rezervați față de șansele acesteia de recuperare, relatează Radio Chișinău.

În spital, mai rămân internați 3 pacienți care se află în afara oricărui pericol, afirmă vicedirectorul Institutului de Medicină Urgentă Igor Curov. Decesul șoferiței a survenit la ora 10 și 25 de minute.

''Diagnosticul final este extrem de complicat și de lung: traumatism asociat grav prin traumatism abdominal închis, lezarea organelor interne, anemie posthemoragică, traumatism cranio-cerebral, traumatism al aparatului locomotor. Din start am spus că pacienta era în stare extrem de gravă'', a spus Igor Curov.

Anul acesta, aproximativ 100 de șoferi au trecut programul „Drink & Drive”, iar 2 persoane s-au retras. Programul este realizat de la finele anului trecut și este destinat conducătorilor auto prinși băuți la volan. Dacă vor să-și recupereze permisul, șoferii nedisciplinați trebuie să scoată din buzunar 4000 de lei, să asiste câte 5 ore la autopsii, și în spitale, la îngrijirea pacienților răniți în accidente, și să presteze până la 240 de ore de muncă în folosul comunității. Directorul Inspectoratului Național de Probațiune, Andrei Iavorschi:

''Ei sunt obligați să asiste la toate procedurile care au loc în cadrul Centrului de Medicină Legală: toaletarea, autopsia. Astăzi avem o sesiune la Centrul de Medicină Urgentă, unde ei sunt obligați să acorde asistență victimelor accidentelor rutiere'', a menționat Andrei Iavorschi. 

Potrivit poliției, în ultimii nouă ani, șoferița Porsche-ului implicată în accidentul produs la 30 septembrie curent, a fost cercetată penal în 4 dosare, a executat o pedeapsă de 6 luni în penitenciarul de la Rusca, iar agenții de circulație i-au întocmit 43 de procese verbale contravenționale. Femeia a avut de două ori permisul de conducere suspendat, însă în momentul accidentului acesta era valabil. Centrul de Medicină Legală a stabilit, săptămâna trecută, că șoferița conducea în stare avansată de ebrietate, cu un nivel de alcool în sânge de 1,87 miimi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Sun
2
Mon
1
Tue
0
Wed
-1
Thu
-0
Arhivă Radio Chișinău