Igor Curov, despre situația Covid-19 în R. Moldova | În ultima săptămână am avut 28 de cazuri de import

  • 14 Iulie 2021 14:32
Igor Curov, despre situația Covid-19 în R. Moldova | În ultima săptămână am avut 28 de cazuri de import

Situația epidemiologică din țară, în ultima săptămână, înregistrează o dinamică negativă. Datele au fost prezentate de către Igor Curov, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în debutul ședinței Guvernului, transmite IPN.

„Indexul de contagiozitate a crescut până la 1,05. Aceasta înseamnă că noi avem un risc și un pericol substanțial de creștere a numărului pacienților infectați. În ultima săptămână am avut 28 de cazuri de import, majoritatea din Federația Rusă – 13 cazuri, patru din Marea Britanie, iar restul din alte teritorii”, a menționat responsabilul.

Potrivit lui, până în prezent, circa 800 de mii de persoane s-au vaccinat cu prima doză, iar cu doza doi – peste 380 de mii. Igor Curov a îndemnat populația să se imunizeze contra COVID-19, dar și să respecte cu strictețe restricțiile în vigoare.

În context, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a îndemnat oamenii să dea dovadă de maturitate. Or, potrivit lui, rata de 14% de imunizare cu prima doză este una insuficientă în condițiile în care campania de vaccinare a început pe 2 martie. În opinia sa, reticența populației nu are o explicație. Și dacă oamenii vor să uite de restricții, trebuie să se vaccineze, pentru că doar asta este soluția.

Potrivit datelor MSMPS, până pe 13 iulie, în țară s-au înregistrat 257 588 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Bilanțul deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 6 214.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău