Igor Corman a ținut o lecție publică la USM de Ziua Internațională a Democrației

  • 16 Septembrie 2013 13:45
Igor Corman a ținut o lecție publică la USM de Ziua Internațională a Democrației

Lucrurile în Republica Moldova pot fi schimbate doar cu eforturile întregii societății, care nu trebuie să aștepte doar decizii din partea autorităților, a declarat Igor Corman.

Cea mai mare problemă a Republicii Moldova în dezvoltarea democrației și promovarea reformelor este mentalitatea oamenilor, cu reminiscențe din perioada sovietică, a declarat luni, 16 septembrie, președintele parlamentului Igor Corman în cadrul unei lecții publice susținute la Universitatea de Stat cu ocazia zilei internaționale a democrației. 

Lucrurile în Republica Moldova pot fi schimbate doar cu eforturile întregii societății, care nu trebuie să aștepte doar decizii din partea autorităților, a declarat Igor Corman. Republica Moldova a trecut de la sistemul sovietic la unul democratic, dar unele reminiscențe mai persistă și în prezent în societate. Republica Moldova încearcă să promoveze mai multe reforme, în special în justiție, dar lucrurile nu se vor schimba semnificativ dacă nu se va schimba și mentalitatea oamenilor, a mai declarat șeful legislativului.

Referindu-se la procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, Igor Corman a declarat că aceasta nu reprezintă atât o decizie geopolitică, dar un model de dezvoltare a țării. În același timp, reformele europene vor îmbunătăți și nivelul de viață al populației, fapt ce va contribui și în negocierile pentru reglementarea conflictului transnistrean.

Democrația nu se limitează doar la evenimentele  electorale, dar promovează și o cultură democratică, iar autoritățile și statul au un rol extrem de important. Dar la fel de important este și rolul fiecărui cetățean în parte, a menționat  coordonatorul rezident al Organizației Națiunilor Unite Nicola Harrington-Buhay.

Ziua Internațională a Democrației este marcată anual la 15 septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău