Igor Ceaika va plăti pentru renovarea casei muzeu „A.Pușkin” din Chișinău

  • 17 Februarie 2020 13:21
Igor Ceaika va plăti pentru renovarea casei muzeu „A.Pușkin” din Chișinău

După ce Putin a declarat anterior că e pregătit să acorde ajutor financiar pentru reustaurarea casei muzeu A. S. Pușkin din Chișinău, președinte Igor Dodon anunță că fiul fostului procuror general al Federației Ruse, Igor Ceaika, „a decis să acopere toate cheltuielile pentru reparația Casei muzeu”.

În mesajul său, președintele declară că s-a adresat către „prietenii Republicii Moldova din Rusia, care au găsit o modalitate de a finanța etapa inițială” a renovării, care prevede expertiza, proiectarea și soluționarea problemelor urgente de reparație. În acest scop ar fi fost deja transferate circa 2,5 milioane de lei, iar alte 1,5 milioane de lei ar urma să fie transferate după ce vor fi definitivate documentele de proiectare.

„Bugetul municipal și cel de stat pentru anul 2020 nu prevăd cheltuieli pentru Casa-muzeu „A.S.Pușkin”, iar procedura de alocare a mijloacelor financiare ar fi durat timp îndelungat.

Îmi exprim încrederea că la data de 21 septembrie, cînd vom marca 200 de ani din ziua cînd a fost exilat marele poet, complexul muzeal va întîmpina oaspeți fiind renovat în totalitate.

Casa-muzeu „A.S.Pușkin” este un simbol al prieteniei cu partenerul nostru strategic – Federația Rusă, care are o valoare istorică foarte importantă atît pentru cetățenii Moldovei, cât și pentru cei ai Rusiei”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Ziarul de gardă scrie ce îi leagă pe Ceaika și Dodon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău