IFAD a anunțat un nou apel de granturi

  • 05 Februarie 13:32
IFAD a anunțat un nou apel de granturi

Unitatea Consolidată pentru Implementarea Proiectelor (UCIP) a Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD) a anunțat despre lansarea concursului de granturi pentru crearea centrelor de procesare/colectare/stocare a produselor agricole sau alte facilități care vor aduce o valoare adăugată produsului, în cadrul grupurilor de producători pentru următoarele lanțuri valorice: producerea laptelui, struguri de masă, ovine și caprine, plante aromatice și medicinale, pomușoare, miere de albine.

Solicitanții pot depune dosarul de aplicare până la 1 aprilie 2021, transmite MOLDPRES. 

Pentru a beneficia de granturi, solicitanții trebuie să corespundă mai multor criterii de eligibilitate. Fiecare potențial beneficiar trebuie să demonstreze că este înregistrat ca subiect al activității de antreprenor, sub orice formă organizatorico-juridică și dispune de toate licențele și aprobările necesare pentru activitățile sale; activitatea întreprinderii se desfășoară în mediul rural, conform certificatelor de înregistrare a entității și conform cerințelor autorităților fiscale de stat etc.

Nu sunt eligibile pentru finanțare entități care: sunt înregistrate în municipiile Chișinău și Bălți; sunt în proces de insolvabilitate, faliment, reorganizare sau orice alte procese juridice similare; au datorii privind impozitele și taxele către bugetului public de stat; sunt societăți mixte cu investiții străine.

Suma maximă a grantului se va estima la echivalentul în lei a cel mult 25 mii de dolari și va constitui maxim 40% din valoarea investiției. Beneficiarul (solicitantul de grant) va contribui cu minim 60% din valoarea investiției, exprimată în mijloace bănești (surse proprii  sau credite). Atunci când valoarea investiției va depăși suma grantului și a contribuției proprii, investițiile pot fi susținute paralel prin finanțarea din linii de credit și facilități de garantare existente pentru întreprinderile mici și mijlocii.  

Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD a fost creată de către Guvernul Republicii Moldova pentru implementarea programelor IFAD, după aderarea Republicii Moldova la Fondul internațional pentru Dezvoltare Agricolă în anul 1996. Componentele Programelor IFAD sunt implementate în conformitate cu procedurile stabilite și aprobate de către IFAD de comun acord cu Guvernul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,24
Nori împrăștiați
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Fri
11
Sat
11
Sun
10
Mon
11
Tue
13

Curs oficial BNM 29 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3287 -0.0088
USD 17.5164 -0.0243
RON 4.1075 -0.0024
UAH 0.6651 0.0001
RUB 0.2487 -0.0009
Arhivă Radio Chișinău