IDF afirmă că a lovit peste 300 de ținte aparținând grupărilor teroriste Hamas și Jihadul Islamic Palestinian / VIDEO

  • 23 Octombrie 2023 10:39
IDF afirmă că a lovit peste 300 de ținte aparținând grupărilor teroriste Hamas și Jihadul Islamic Palestinian / VIDEO

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) afirmă că a lovit aproximativ 320 de ținte aparținând grupărilor teroriste Hamas și Jihadul Islamic Palestinian din Fâșia Gaza în cursul zilei trecute, scrie defenseromania.ro.

În cursul nopții, potrivit FDI, Forțele Aeriene Israeliene au lovit tuneluri în care se ascundeau militanți ai Hamas și ai Jihadului Islamic, situri militare, poziții de observare și locuri din care aceștia urmau să efectueze atacuri cu mortiere și rachete ghidate antitanc.

În plus, FDI spune că forțele de infanterie, artilerie și tancuri au lovit mai multe celule teroriste Hamas din Gaza, inclusiv una care plănuia să efectueze un atac cu rachete la graniță.

Luptătorii Hamas și forțele israeliene au avut duminică ciocniri în interiorul Gaza, în timp ce armata israeliană a intensificat loviturile aeriene asupra enclavei palestiniene înaintea a ceea ce purtătorul său de cuvânt a descris ca fiind "următoarea etapă" a războiului împotriva grupării teroriste, potrivit CNN.

Hamas a afirmat că luptătorii săi au distrus două buldozere militare israeliene și un tanc într-o ambuscadă în apropiere de orașul Gaza Khan Younis, forțând trupele israeliene să se retragă. Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au confirmat că forțele sale au acționat în Gaza în timpul incidentului și au declarat că un tanc al FDI a lovit militanți ai Hamas care au tras asupra trupelor israeliene.

Episodul a părut a fi una dintre primele confruntări directe la sol între cele două părți de la izbucnirea războiului și după atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, care a ucis peste 1.400 de persoane.

Confruntările au avut loc în timp ce FDI se pregătește pentru o potențială operațiune terestră în Gaza, adunând un număr mare de trupe la graniță și lovind enclava dens populată cu atacuri aeriene aproape constante în ultimele două săptămâni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău