ICR: România revine, după trei ani de absență, la Târgul Internațional de Carte de la Beijing (BIBF)

  • 13 Iunie 2023 19:46
ICR: România revine, după trei ani de absență, la Târgul Internațional de Carte de la Beijing (BIBF)

România va participa la cea de-a XXIX-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Beijing (BIBF), desfășurată de joi, 13 iunie, până duminică, 250 de titluri românești, materiale de promovare a literaturii române, precum și o suită de evenimente urmând să anime standul național, Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Centrului Național al Cărții din cadrul Institutului Cultural Român, ampla selecție de volume românești disponibile anul acesta, după trei ani de absență, își dorește să ilustreze diversitatea pieței românești de carte din ultimii ani, oferta reunind atât cărți din zona literaturii, cât și volume din sfera vastă a nonficțiunii: istorie, economie, politică și politologie.

"Participarea României la cea de-a 29-a ediție a Târgului internațional de carte de la Beijing după o perioadă în care calendarul cultural a fost afectat de situația creată de pandemie marchează și un an de la reluarea activității ICR Beijing. Prezența la BIBF 2023, cel mai mare târg editorial din China, organizată cu stand național românesc de ICR prin Centrul Național al Cărții, înseamnă un nou început în privința reprezentării și promovării culturii românești în această regiune", a declarat președintele ICR, Liviu Jicman, citat în comunicat.

Programul românesc la BIBF 2023 include masa rotundă cu tema "Un bilanț al traducerilor de carte sino-române" și lansarea volumul de poezie "Lampioane de cuvinte", de Nicole Vasilovschi.

Organizată în parteneriat cu Liaoning People's Publishing House, masa rotundă, care va avea loc vineri, în cadrul târgului, la China National Convention Center, îi va reuni pe prof. univ.dr. Ding Chao, traducător, Dan Tomozei, jurnalist și scriitor, și pe directorul ICR Beijing, Liviu Țăranu. Sâmbătă, la standul ICR, despre cartea "Lampioane de cuvinte" vor vorbi, alături de autoare, scriitorii Rodrigo Escobar și Zhang Zhigang.

În contextul Târgului Internațional de Carte de la Beijing alte două evenimente îl vor avea ca protagonist pe artistul vizual Vlad Basarab.

Sâmbătă, la standul României va fi lansată lucrarea Tracing Memory, album în limba engleză publicat de Vlad Basarab în 2022 la Editura ICR, iar duminică, la sediul ICR Beijing (Galaxy SOHO), va avea loc vernisajul expoziției "Folding Memory". Artistului Vlad Basarab și lui Liviu Țăranu, director al ICR Beijing, gazdă a evenimentului, li se va alătura Fang Lili, antropolog, director al Institutului de Artă Antropologică din Beijing.

Standul românesc din cadrul Târgului Internațional de Carte de la Beijing este organizat de Institutul Cultural Român prin Centrul Național al Cărții și ICR Beijing.

Cu peste 2600 de expozanți din mai mult de 100 de țări și regiuni, Târgul Internațional de Carte de la Beijing este, ca anvergură, unul dintre cele mai importante evenimente de profil de pe continentul asiatic și din lume. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău