ICR „Mihai Eminescu” la Chișinău organizează închiderea expoziției „BogățIA sudului românesc”

  • 30 Iulie 16:25
ICR „Mihai Eminescu” la Chișinău organizează închiderea expoziției „BogățIA sudului românesc”

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău organizează, în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București și cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, închiderea expoziției „BogățIA sudului românesc. Cămașa cu altiță din Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Moldova de Sud” în sala nr. 2 a Muzeului Național de Istorie a Moldovei, miercuri, 31 iulie, ora 16:00.

Închierea expoziției va fi marcată prin conferința cu tema Element de patrimoniu: portul popular din România în colecțiile Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, susținută de doamna Georgiana Onoiu, Șef secție, Secția Tezaurizare Patrimoniu Cultural, Evidență Științifică, Bază de date în cadrul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București.

Expoziția cuprinde 71 de piese inedite din colecția doamnei Marghiolița Constantinescu Rogojan, aflate în patrimoniul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București. Doamna Marghiolița Constantinescu Rogojan, artist plastic și profesoară din zona Muscelului, a donat statului român o colecție de peste 250 de piese de costum tradițional românesc.

Parteneri media: Radio Chișinău și TVR Moldova

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău