ICR Chișinău organizeaza concerte dedicate sărbătorilor de iarnă

  • 21 Decembrie 2015 11:03
ICR Chișinău organizeaza concerte dedicate sărbătorilor de iarnă

Mai multe concerte vor fi organizate la Chișinău cu ocazia sărbătorilor de iarnă, de către Institutul Cultural Român la Chișinău ”Mihai Eminescu”.

Evenimentele debutează marți, 22 decembrie, la Sala cu Orgă, cu Festivalul Național „Colinde, Colinde”, festival ajuns anul acesta la cea de-a șasea ediție. Concertul are menirea de a promova tradițiile cântecului de colind realizat într-o manieră academică, îmbinând armonios muzica corală și cea instrumentală, se arată într-un comunicat al ICR. Alături de Chișinău Youth Orchestra, ansamblul vocal Crescendo și naistul Nick Tacu, vor evolua nouă coruri de copii din Chișinău și alte localități ale Republicii Moldova.

Seria concertelor de iarnă va continua pe 23 decembrie, cu „Pop Simfonic 2” susținut de Chișinău Youth Orchestra, dirijată de Andriano Marian. Melodii populare din repertoriul național și internațional, din diverse perioade vor fi interpretate într-o manieră simfonică alături de Cătălin Josan, Tania Cerga, Cantabile, Crescendo, Marinela Parlicov și violonistul Dan Iulian Druțac.

Concertele de iarnă, susținute de ICR Chișinău, se vor încheia pe 28 decembrie, cu „Arhaic | Rococo” – un concert de colinde românești îmbinat cu muzică de curte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău