Icoană cu chipul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, oferită de Episcopia Basarabiei de Sud președintelui Parlamentului, Igor Grosu

  • 13 Noiembrie 2022 09:37
Icoană cu chipul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, oferită de Episcopia Basarabiei de Sud președintelui Parlamentului, Igor Grosu

După încheierea festivităților prilejuite de ,,Ziua roadei și a recunoștintei” organizate de Consiliul raional în municipiul Cahul, în ziua de 12 Noiembrie 2022, Preasfințitul Părinte #Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a primit vizita lui Igor Grosu - Președintele Camerei Deputaților a Republicii Moldova, însoțit Ion Groza - Deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Excelența Să Anca Corfu, Consulul General al României la Cahul, Nicolae Dunas - Președintele raionului Cahul și domnul Igor Șevcenco - Șeful Cancelariei de Stat.

Preasfinția a adresat un cuvânt de bun venit, prezentând aspecte din istoria Episcopiei și misiunea acesteia în prezent, se arată într-un comunicat al Episcopiei Basarabiei de Sud.
 
Totodată, Preasfințitul Veniamin a felicitat autoritățile pentru efortul depus provocările privind criză energetică fie depășite cu bine, iar noi ne continuăm viața în pace și armonie, păstrând credință strămoșeasca și valorile spiritualității neamului nostru.
 
Este un moment istoric important, este momentul afirmării identității și al asumării încercărilor, moment ce va naște perspective noi și soluții durabile care ne facă demni și responsabili pentru noi și generațiile viitoare.
 
În acest context, au fost prezentate aspecte din lucrarea Episcopiei, dar și greutățile prin care trec parohiile și credincioșii din Sudul Basarabiei.
Episcopul Basarabiei de Sud a spus Biserica se roagă lui Dumnezeu binecuvânteze țara noastră și dea înțelepciune conducătorilor, fie credință lucrătoare și ne bucurăm de ocrotirea sfinților.
 
Dl Președinte Igor Grosu a apreciat lucrarea misionară a Mitropoliei Basarabiei, precum și implicarea în proiectele social-filantropice și misionare atât de importante pentru păstrarea credinței și a identității noastre.
 
La final, Preasfințitul Veniamin a oferit dlui Igor Grosu o icoană cu chipul Sfântului Ștefan cel Mare, ocrotitorul Moldovei și al Europei în vremuri grele, în a două jumătate a secolului a XV-lea, precum și o medalie jubiliară.
 
De asemenea, a oferit icoana Sfântului ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe-Ismail celorlalți oaspeți.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău