Iarna va începe să-și facă simțită prezența abia de anul viitor

  • 26 Decembrie 2017 12:48
Iarna va începe să-și facă simțită prezența abia de anul viitor

Vremea în minivacanța de Crăciun a fost deosebit de caldă, iar întrebarea care se pune acum este dacă de Revelion timpul va ține din nou cu cei care își doresc zile la fel de frumoase.

Meteorologii spun că iarna va începe să-și facă simțită prezența abia de anul viitor și că până atunci, vremea rămâne mai caldă decât în mod obișnuit, scrie romania-actualitati.ro.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză pe următoarele două săptămâni pe care Ciprian Sasu o rezumă acum, în Știrile Radio România Actualități.

Reporter: Pentru următoarele trei zile se anunță vreme foarte caldă pentru final de decembrie.

Vor fi la prânz 13 grade în Banat, Muntenia și Dobrogea, 12 în Crișana, în jur de 9-10 grade în Transilvania, în Maramureș, și în Moldova.

După 29 decembrie începe un proces de răcire, dar ușoară, astfel că la cumpăna dintre ani vor fi la prânz în general între 0 și 4 grade.

Vor exista și excepții: în Dobrogea va fi ceva mai cald, în timp ce în Maramureș sau Transilvania temperaturile nu vor mai trece de 0 grade la prânz sau chiar vor fi ceva mai coborâte.

În noaptea de Revelion, temperatura va scădea ușor sub 0 grade, cel mai frig -5 grade se așteaptă să fie în Transilvania.

După Anul Nou se așteaptă din nou o ușoară încălzire în țară, cu 2-3 grade Celsus.

În ce privește precipitațiile, acestea își vor face apariția timid spre finalul anului sub formă de ploaie, apoi se vor transforma în lapoviță și ninsoare în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș.

Nu însă și în Modova, Muntenia, Dobrogea sau Oltenia unde vor predomina ploile

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău