Iarmarocul caritabil al iernii va fi organizat pe 8 decembrie

  • 30 Noiembrie 2019 09:22
Iarmarocul caritabil al iernii va fi organizat pe 8 decembrie

Pentru a 23-a oară, Clubul Internațional al Femeilor va organiza pe 8 decembrie, la Moldexpo, Târgul de Caritate de Crăciun. La iarmaroc vor participa în jur de 25 de ambasade acreditate în Moldova și organizații internaționale, iar pentru prima dată anul acesta participă și Consulatul onorific al Spaniei, care va bucura vizitatorii cu bucate și tradiții spaniole.

Donațiile acumulate vor fi distribuite sub formă de granturi organizațiilor nonguvernamentale ce implementează proiecte în beneficiilor copiilor și femeilor din grupuri social vulnerabile.

Co-președinta Clubului, Maria Marinuța, a declarat pentru IPN că la eveniment vor fi prezente și ONG-uri. Vizitatorii târgului urmează să le cunoască activitatea, iar această participare este și o oportunitate de a aduna fonduri. De asemenea, la iarmaroc participă meșteri populari, agenți economici. În cadrul târgului vor fi comercializate bucate tradiționale, băuturi, lucrări de artă, haine, cărți și jucări.

În cadrul evenimentului vor fi organizare și tombole, iar biletele de participare vor costa între 10 și 50 de lei, în funcție de valoarea premiilor puse în joc. De asemenea, vizitatorii se vor bucura de un vast program artistic. Vor răsuna și colinde.

Maria Marinuța a menționat că anul acesta numărul proiectelor pentru care se solicită susținere a ajuns la 112, în comparație cu 45 anul trecut. Deși există dorința de a-i ajuta pe toți, spre regret nu există o astfel de posibilitate financiară. Deocamdată au fost selectate opt proiecte, însă organizatorii speră că vor reuși să acopere mai multe necesități.

Taxa de intrare la eveniment este 25 de lei. Pentru copii, dar și pentru persoanele în etate și cu dizabilități, intrarea este liberă. Vizitatorii pot veni la Târg începând cu ora 10.00 și până la ora 16.00. Inaugurarea oficială va avea loc ora 11.00.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău