Huawei salută recomandările "nepărtinitoare" ale UE privind tehnologia 5G

  • 29 Ianuarie 2020 19:45
Huawei salută recomandările

Gigantul chinez Huawei a salutat miercuri recomandările Comisiei Europene privind tehnologia 5G, care-i vor permite să continue participarea la dezvoltarea celei de-a cincea generații de rețele mobile în Europa, transmit DPA și Reuters, preluat de Agerpres.

"Această abordare nepărtinitoare, bazată pe fapte, privind securitatea 5G va permite Europei să aibă o rețea 5G mai sigură și mai rapidă. Huawei este prezent în Europa de aproape 20 de ani și și-a dovedit rezultatele privind securitatea. Vom continua să lucrăm cu industria și guvernele europene pentru a dezvolta standarde comune pentru a întări securitatea și fiabilitatea rețelei", se arată într-un comunicat al companiei.

Europa este presată de SUA să interzică echipamentele furnizate de firma chineză Huawei, pe fondul îngrijorărilor că acestea ar putea fi utilizate de China pentru spionaj. În schimb, UE speră că o abordare colectivă bazată pe o listă concretă de riscuri și măsuri de răspuns vor reduce o parte din presiunile venite din partea SUA.

Comisia Europeană a aprobat miercuri setul comun de instrumente cuprinzând măsuri de atenuare convenite de statele membre pentru a răspunde riscurilor de securitate legate de introducerea tehnologiei 5G, a cincea generație de rețele mobile, informează un comunicat al executivului comunitar.

În concluziile privind setul de instrumente, statele membre au convenit să consolideze cerințele de securitate, să evalueze profilurile de risc ale furnizorilor, să aplice restricții pertinente pentru furnizorii considerați a prezenta un risc ridicat, inclusiv să aplice excluderile necesare în ceea ce privește activele considerate a fi critice și sensibile (cum ar fi funcțiile centrale de rețea) și să pună în practică strategii care să asigure diversificarea vânzătorilor.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău