Huawei lansează un telefon de 2.800 de dolari după ce în 2020 vânzările sale au crescut foarte puțin

  • 23 Februarie 09:37
Huawei lansează un telefon de 2.800 de dolari după ce în 2020 vânzările sale au crescut foarte puțin

Producătorul chinez Huawei Technologies a prezentat marți un smartphone pliabil din categoria high-end și totodată a informat că vânzările și profitul său au crescut foarte puțin în 2020 din cauza sancțiunilor americane, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

Modelul Mate X2, cu un preț de cost de 17.999 yuani (2.800 de dolari), care se desface într-un dispozitiv cu un ecran de 8 inch (203 milimetri), este echipat cu propriul cip 5G Kirin 9000 dezvoltat de Huawei.

Odată cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, Huawei a fost nevoit să își dezvolte propriile sale cipuri după ce sancțiunile introduse de autoritățile de la Washington i-au blocat accesul la tehnologiile americane și o serie de furnizori importanți precum Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Cu toate acestea, fondatorul Huawei, miliardarul Ren Zhengfei, a promis că nu va renunța la afacerile din domeniul telefoanelor inteligente, dezmințind zvonurile referitoare la o posibilă vânzare.

Huawei s-a confruntat cu "dificultăți extraordinare" anul trecut, dar cu toate acestea operațiunile sale sunt relativ stabile iar partenerii continuă să sprijine compania, a declarat marți președintele grupului Huawei, Ken Hu. "Am reușit să înregistrăm o creștere marginală atât a vânzărilor cât și a profitului", a spus Ken Hu cu ocazia Mobile World Congress, care a început marți la Shanghai.

Potrivit surselor citate de Bloomberg, uzinele de telefoane ale Huawei funcționează în prezent la capacitate minimă pentru a păstra stocul existent de componente și a prelungi ciclul de viață al dispozitivelor, ceea ce creează deficiențe în aprovizionarea cu telefoane marca Huawei a retailerilor din China.

Compania a informat că modelul Mate X2 va începe să fie comercializat în China din data de 25 februarie și va avea un preț de 18.999 de yuani pentru versiunea îmbunătățită cu o capacitate de stocare de 512 gigabytes. Telefonul va rula o versiune a sistemului de operare Android concepută special pentru China, versiune care nu va avea toate aplicațiile și caracteristicile oferite de Android, dar, începând din luna aprilie, utilizatorii vor putea face trecerea la sistemului de operare Harmony dezvoltat de Huawei.

"Am pregătit capacități suficiente pentru Mate X2 iar aceste capacități cresc în fiecare zi", a declarat luni seara directorul general de la Huawei, Richard Yu. Acesta a precizat că, în viitor, din ce în ce mai multe telefoane din segmentul superior produse de Huawei vor rula propriul software în loc de sistemul Android.

În 2019, Huawei a devenit o victimă a tensiunilor comerciale dintre SUA și China, după ce Casa Albă a declarat producătorul chinez de echipamente de telecomunicații drept o amenințare la adresa securității naționale și ulterior i-a impus mai multe sancțiuni comerciale. Aceste sancțiuni i-au afectat creșterea și au forțat Huawei să își vândă marca de telefoane low-end Honor.

 Potrivit firmei de cercetare de piață IDC, în ultimele trei luni ale anului trecut, livrările de smartphone Huawei au înregistrat o cădere de 42%, în timp ce principalii săi rivali, Samsung Electronics Co, Apple Inc. și Xiaomi Corp., au câștigat cote de piață. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,92
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:98 %
Vint:0,45 m/s
Tue
7
Wed
3
Thu
5
Fri
9
Sat
6

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău