Huawei a anunțat când va fi gata propriul său sistem de operare, după ce Google a restricționat accesul la unele actualizări

  • 24 Mai 2019 18:05
Huawei a anunțat când va fi gata propriul său sistem de operare, după ce Google a restricționat accesul la unele actualizări

Compania chineză Huawei a anunțat că își pregătește propriul sistem de operare pentru smartphone-uri care ar putea fi disponibil în China până în toamna acestui an, anunță CNBC, scrie Mediafax.ro

Richard Yu, CEO al afacerilor diviziei de bunuri de consum Huawei, spune că o versiune internațională a sistemului de operare va fi finalizată în primul sau al doilea trimestru al anului viitor, și va include propria variantă de magazin de aplicații.

Yu a subliniat că Huawei va lansa propriul sistem de operare numai dacă firmei chineze i-ar fi interzisă utilizarea sistemului Android al Google sau Windows al Microsoft.

Compania americană Google a restricționat accesul dispozitivelor Huawei la unele actualizări ale sistemului de operare Android, în urma măsurilor luate de președintele american Donald Trump împotriva companiei chineze. Utilizatorii noilor modele de telefoane Huawei nu vor mai avea acces la unele aplicații din Google Apps.

 

 
 

Decizia Google vine după ce Administrația de la Washington a adăugat Huawei pe lista întreprinderilor cu care companiile americane nu pot avea contact economic fără o licență. Reprezentanții Google au transmis, prin intermediul unui comunicat, că „se conformează legii și revizuiește implicațiile” posibile.

Washingtonul a acordat Huawei o perioadă de grație de 90 de zile, în care poate utiliza tehnologia americană.

Huawei a declarat în trecut că are propriul sistem de operare în așteptare, dacă i-ar fi blocat accesul la software-ul Google și Microsoft.

"Nu vrem să facem acest lucru, dar vom fi forțați din cauza guvernului Statelor Unite. Cred că nu este doar o veste proastă pentru noi, ci și o veste proastă pentru companiile americane", a spus Yu. "Nu vrem să facem acest lucru, dar nu avem altă soluție, nici o altă alegere".

Analiștii spun că sistemul de operare al Huawei va trebui să combine experiența Google cu versatilitatea colecției de aplicații de care dispune compania americană, și că adăugarea de noi aplicații este esențială.

"Asigurarea securității aplicațiilor este esențială pentru certificarea aplicațiilor pentru magazin, ceea ce reprezintă un efort major și consumator de resurse. Ultimul lucru pe care Huawei ar dori să apară ar fi o problemă de securitate sau care afectează oferta", a declarat Neil Shah, director la Counterpoint Research. Secondly.

Sursa:Mediafax.ro 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,06 m/s
Mon
18
Tue
19
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău