Hramul orașului Chișinău. Programul evenimentelor din PMAN

  • 14 Octombrie 2023 09:10
Hramul orașului Chișinău. Programul evenimentelor din PMAN

Programul Hramului orașului Chișinău a început astăzi la ora 08.30 cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, urmat de liturghia de hram de la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”. Tradițional pe scena din centrul capitalei vor evolua artiști autohtoni, iar invitatul special este trupa românească Holograf, transmite IPN.

Inaugurarea Hramului va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale la ora 11.00.

În intervalul 11.45-13.30, se va desfășura evenimentul Tablou folcloric „Ca la Hram”, cu orchestra de instrumente aerofone, Maria Iliuț și „Crenguță de Iederă”, Nicolae Gribincea și „Plăieșii”, ansamblul etnofolcloric model „Romanița”, colective de dansuri populare.

De la ora 14.00 până la 18.00, chișinăuienii și oaspeții capitalei sunt invitați să urmărească un divertisment muzical „Orașul meu, iubite Chișinău…” în parcurile și scuarurile renovate, iar la ora 18.30 începe un concert de fanfară „În oraș la Chișinău” în Piața Marii Adunări Naționale.

În intervalul 20.00-23.00, va avea loc un caleidoscop muzical „Hora Chișinăului”, unde își vor prezenta programul trupa „Zdob și Zdub” și orchestra municipală de muzică populară condusă de Frații Advahov cu interpreții Zinaida Julea, Adriana Ochișanu, Gabriel Nebunu, Maria Iliuț și „Crenguță de Iederă”, ansamblul etnofolcloric „Ștefan-Vodă”, trupa „Brio Sonores”.

Invitata specială al zilei este trupa românească „Holograf”, care va urca în scenă la 22.15.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău