Hramul capitalei: Ce-și doresc locuitorii Chișinăului

  • 14 Octombrie 2015 19:33
Hramul capitalei: Ce-și doresc locuitorii Chișinăului

Drumurile și trotuarele deteriorate, gunoiul din oraș și construcțiile neautorizate se numără printre problemele orașului pe care le-au enumerat locuitorii Chișinăului, care, de hramul capitalei, spun că își doresc un oraș mai frumos și mai curat.

Deși sărbătoresc, locuitorii Chișinăului observă că orașul se confruntă cu mai multe probleme pe care ar trebui să le rezolve administrația publică locală. Unii dintre cei cu care am discutat spun că și oamenii care aruncă gunoiul pe jos sau care nu au grijă de propriile curți au partea lor de vină pentru felul în care arată orașul.

Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, recunoaște existența mai multor lacune în dezvoltarea orașului, despre care a spus că vor fi rezolvate pe parcurs.

Într-o analiză pe portalul Platzforma, activistul civic specializat în dezvoltare urbană,  Victor Chironda subliniază că cele mai importante probleme în Chișinău sunt modul în care este organizat transportul public, deteriorarea infrastructurii pietonale și a spațiilor publice, precum și managementul ineficient al administrației publice locale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău