Hoții de la Sediul Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei au lucrat cu mănuși, dar au lăsat urme pe fereastră

  • 23 Septembrie 2019 10:43
Hoții de la Sediul Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei au lucrat cu mănuși, dar au lăsat urme pe fereastră

Sediul Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei a fost atacat de persoane necunoscute în noaptea de sâmbătă spre duminică. Potrivit Episcopului de Bălți, Antonie, făptuitorii au pătruns în sediu prin efracție. Inspectoratul de Poliție Bălți nu are, deocamdată, nicio persoană suspectă și spune că investighează acest caz. O relatare de Aliona Savca, pentru Radio România Chișinău.

Persoanele necunoscute au pătruns în sediul eparhial al Episcopiei de Bălți forțând geamul de la bucătărie. Potrivit Episcopului, Antonie, ușa de la intrare era descuiată și deschisă, iar becul de la ușa de la intrare care stă de obicei aprins toată noaptea, era lipsă. El a precizat că nu s-a furat nici un bun.

S-au plimbat prin casă, au intrat pe fereastră și au ieșit pe ușă, se pare, dar poliția spune că s-ar putea să fi ieșit tot pe fereastră pentru că au găsit urme, dar nu amprente pentru că au lucrat cu mănuși.

Episcopul de Bălți a depus o plângere în adresa Inspectoratului de Poliție Bălți pentru identificarea persoanelor și tragerea lor la răspundere. Ofițerul de presă, Svetlana Talpă, ne-a comunicat că în prezent sunt întreprinse măsuri de investigație.

„La moment sunt întreprinse măsuri speciale de investigație pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și a identificării persoanei.”

Episcopia de Bălți al Mitropoliei Basarabiei anunță că va depune, în zilele următoare, plângeri similare în adresa Ministerul de Interne, Procuraturii Generale și Procuraturii municipiului Chișinău.  

Episcopia de Bălți, condusă de Prea Sfințitul Antonie, face parte din Mitropolia Basarabiei, subordonată canonic Patriarhiei Române.

   

 

 

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău