Hotelier Antalya: Anul viitor vor crește prețurile fiindcă „toate costurile au crescut”

  • 31 Octombrie 2023 16:51
Hotelier Antalya: Anul viitor vor crește prețurile fiindcă „toate costurile au crescut”

Atalay Arslan, managerul general al Güral Premier Hotels din Antalya, a declarat pentru News.ro că în 2024 prețurile vor crește cu 5-10% față de anul acesta în populara regiune turistică a Turciei, scrie hotnews.ro.

„Prețurile vor crește anul viitor cu 5-10%, dacă facem comparație cu anul acesta. Pachetele de vacanță vor costa în funcție de perioada din an. Toate costurile au crescut, cheltuielile cu personalul au crescut nu doar în Turcia, ci și în Europa. Nu e ușor de la un an la altul, și noi trebuie să majorăm prețurile, însă încercăm să o facem într-un mod constant, nu doar de sărbători”, a declarat Arslan.

Întrebat dacă se teme că va pierde turiști din cauza faptului că va scumpi oferta, acesta a precizat că, într-adevăr, există pericolul ca unii turiști să se reorienteze spre alte destinații, dacă prețurile vor crește prea mult.

„Desigur că dacă vei majora prea mult prețurile, turiștii s-ar putea uita către alte destinații. Toată lumea știe că avem aici în Turcia servicii foarte bune și ne temem de probleme, de aceea vom încerca să nu majorăm prea mult prețul serviciilor”, a adăugat acesta.

El estimează că anul acesta cele două hoteluri Güral Premier, din Belek și Tekirova, au primit în total circa 50.000 de turiști, din care 2.600 de turiști din România.

Cutremurele din Turcia le-au afectat planurile hotelierilor din Antalya

„În acest an, am primit 2.600 de turiști doar din România, cifre foarte bune pentru acest an, deoarece am avut și momente dificile. Sezonul nu a început foarte bine, din cauza cutremurului (din 6 februarie, n.r.), un dezastru care ne-a afectat foarte mult”, a declarat Atalay Arslan.

Potrivit acestuia, numărul turiștilor români a crescut cu 30% față de 2022.

„În acest an, am primit 2.600 de turiști doar din România, cifre foarte bune pentru acest an, deoarece am avut și momente dificile. Sezonul nu a început foarte bine, din cauza cutremurului (din 6 februarie, n.r.), un dezastru care ne-a afectat foarte mult”, a explicat el.

Arslan a afirmat de asemenea că, deși anul acesta nu a început bine pentru hotelierii din Antalya, după luna august lucrurile „au mers foarte bine”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău