Honduras recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului și deschide aici un 'birou diplomatic'

  • 28 August 2019 09:26
Honduras recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului și deschide aici un 'birou diplomatic'

Președintele Hondurasului, Juan Orlando Hernandez, va efectua vineri o vizită oficială în Israel pentru a inaugura un 'birou diplomatic' la Ierusalim, recunoscând astfel Orașul Sfânt drept capitală a statului israelian, a anunțat marți guvernul, citat de AFP, preluat de Agerpres.

'Aceasta este pentru mine recunoașterea Ierusalimului drept capitală a statului Israel', a declarat președintele hondurian, prezentând 'biroul diplomatic' drept o 'extensie' a ambasadei țării sale situate în prezent la Tel Aviv.

Un comunicat al Ministerului de Externe din Honduras precizează că Israelul a evocat transferul ambasadei honduriene la Ierusalim, o propunere în prezent 'analizată și evaluată în context internațional și național'.

Honduras își stabilise ambasada la Tel Aviv pentru a-și menține neutralitatea în conflictul israeliano-palestinian.

Promisiune de campanie a președintelui american Donald Trump, transferul ambasadei SUA din Tel Aviv la Ierusalim în mai 2018, salutată ca un gest istoric de către Israel, a fost pe larg condamnat de comunitatea internațională.

Statutul Ierusalimului reprezintă una din cele mai spinoase probleme ale conflictului israeliano-palestinian, care pare să nu-și găsească soluție, notează AFP.

 
Sursa:Agerpres
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău