Hollande și Cameron s-au angajat să intensifice lupta împotriva ISIS

  • 23 Noiembrie 2015 11:53
Hollande și Cameron s-au angajat să intensifice lupta împotriva ISIS

Președintele francez Francois Hollande și premierul britanic David Cameron au promis luni, după o întrevedere avută la Paris, să intensifice lupta țărilor lor împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), la zece zile de la atacurile teroriste din capitala Franței soldate cu 130 de morți, scrie Agerpres.Hollande a declarat că obiectivul militar în Siria și Irak este…

Președintele francez Francois Hollande și premierul britanic David Cameron au promis luni, după o întrevedere avută la Paris, să intensifice lupta țărilor lor împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), la zece zile de la atacurile teroriste din capitala Franței soldate cu 130 de morți, scrie Agerpres.

Hollande a declarat că obiectivul militar în Siria și Irak este 'de a produce cât mai multe pagube posibile' grupării Statul Islamic, confirmând că Franța își va intensifica raidurile împotriva jihadiștilor.

'Suntem convinși că trebuie să continuăm să atacăm Daesh (acronim arab al SI) în Siria. Ne vom intensifica atacurile, vom alege ținte care vor produce cât mai multe pagube posibile acestei armate teroriste', a declarat Francois Hollande, evocând de asemenea 'obligațiile comune' cu Marea Britanie în materie de apărare.

La rândul său, Cameron și-a exprimat sprijinul 'ferm' pentru acțiunea Franței după atentatele de la Paris, declarându-se convins că aviația militară britanică trebuie să desfășoare la rândul său atacuri împotriva Statului Islamic în Siria.

'Susțin ferm decizia președintelui Hollande de a ataca SI în Siria. Este de asemenea convingerea mea fermă că Marea Britanie trebuie să facă la fel', a spus Cameron în conferința de presă comună cu șeful statului francez.

Premierul britanic a precizat de altfel că pune la dispoziția Franței o bază din Cipru a aviației britanice pentru atacurile asupra jihadiștilor în Siria.

'Astăzi, i-am propus președintelui (Francois Hollande) să folosească baza de laRafakrotiri pentru aviația franceză angajată în operațiunile împotriva Daesh și un sprijin suplimentar în privința alimentării în zbor', a anunțat Cameron.

El a adăugat că își va intensifica eforturile privind îmbunătățirea schimburilor de informații secrete cu Franța și cu alți parteneri europeni, adăugând că urmează să prezinte în această săptămână în parlamentul de la Londra o strategie comprehensivă de combatere a Daesh.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău