HOLLANDE: Franța ”va fi nemiloasă cu barbarii din Daesh(ISIS)”

  • 14 Noiembrie 2015 21:21
HOLLANDE: Franța ”va fi nemiloasă cu barbarii din Daesh(ISIS)”

Președintele Franței a acuzat organizația teroristă Stat Islamic pentru seria de atentate fără precedent de la Paris, care s-au soldat cu cel puțin 128 de morți și aproximativ 180 de răniți, dintre care 80 în stare gravă.

Este al treilea mesaj prezidențial, rostit după noaptea de coșmar trăită de parizieni.

După ce gruparea jihadistă a revendicat atacurie, François Hollande a lansat un apel la unitate și cooperare internațională în fața a ceea ce a numit "un act de război".

În noua sa intervenție, președintele francez François Hollande, a pus în cauză în mod direct organizația teroristă Statul Islamic, DAESH - cum se mai spune în Franța.  

”Franța, pentru că a fost agresată în mod laș, rușinos, violent, Franța va fi nemiloasă cu barbarii din Daesh, ea va acționa cu toate mijloacele, în cadrul legii, dar cu toate mijloacele necesare și pe toate terenurile, în interior, ca și în exterior, prin concertare cu aliații noștri, care ei înșiși sunt vizați de această amenințare teroristă”, a afirmat președintele Franței.  

Interpretând spusele președintelui François Hollande, trebuie spus că fiind vorba de un act de război, președintele francez se poziționează ca șef de război și deschide calea unei noi politici a Franței, care va merge probabil dincolo de intervențiile aeriene din Siria, care au avut loc până acum, o intervenție la sol în cadrul unei coaliții nu mai este de acum încolo exclusă.

Se pune, bineînțeles, și problema unei eventuale acceptări a menținerii lui Bashar al-Assad la putere, la Damasc.

De altfel, atentatele de la Paris și implicațiile lor au devenit în mod inevitabil principalul subiect de discuție al negocierilor de astăzi, de la Viena, despre situația din Siria, negocieri unde Franța este reprezentată de ministrul de externe Laurent Fabius.

Mai multe știri despre atentatele teroriste din Paris găsiți pe pagina noastră specială.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău