Himalaya: Cel puțin 18 morți și 200 de dispăruți după prăbușirea unui fragment dintr-un ghețar (nou bilanț)

  • 08 Februarie 2021 15:37
Himalaya: Cel puțin 18 morți și 200 de dispăruți după prăbușirea unui fragment dintr-un ghețar (nou bilanț)

Cel puțin 18 persoane au murit și alte 200 sunt în continuare date dispărute în nordul Indiei, potrivit unui nou bilanț stabilit luni, la o zi după o viitură produsă în urma prăbușirii unui fragment dintr-un ghețar în Himalaya, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Căutările au fost reluate luni dimineață, 200 de salvatori fiind mobilizați, a declarat un purtător de cuvânt al poliției de frontieră indo-tibetană (ITBP).

Cel puțin 200 de persoane sunt date dispărute și 18 cadavre au fost găsite, a declarat pentru presă premierul statului Uttarakhand, Trivendra Singh Rawat.

Majoritatea persoanelor dispărute lucrau la două centrale hidroelectrice de pe barajul Richiganga. Unele dintre victime au rămas prinse în două tuneluri blocate de ape, noroi și pietre.

Douăsprezece persoane au fost salvate duminică din unul dintre tuneluri, însă există în continuare 25 până la 35 de persoane blocate în al doilea tunel, a declarat Piyoosh Rautela, responsabil pentru ajutorarea victimelor dezastrelor din statul Uttarakhand.

Dificultăți tehnice au împiedicat operațiunile de salvare în tunel, însă acesta a fost curățat pe o lungime de 90 de metri, fiind posibil accesul în interior, a declarat Vivek Kumar Pandey, un alt oficial local.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău