Hidrologii au prelungit Codul Galben de ieșire a apei în luncă

  • 17 Iunie 2020 16:08
Hidrologii au prelungit Codul Galben de ieșire a apei în luncă

Centrul hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a extins, până la data de 3 iulie, pe anumite sectoare din țară, Codul Galben de ieșire a apei din luncă, transmite MOLDPRES.

În legătură cu precipitațiile puternice căzute în cursul superior al Bazinului Hidrografic al râului Prut (Ucraina), Centrul Hidrologic avertizează asupra creșterii în continuare a nivelului apei pe sectorul satului Criva – orașul Costești - Stânca cu 2.0–3.0 metri, față de nivelul din 13 iunie.

Totodată, hidrologii atenționează și asupra ieșirii apei în lunca râului Prut din raioanele Briceni și Edineț.

De asemenea, în legătură cu decizia subcomisiei de exploatare a Nodului Hidrotehnic Costești –Stânca de a mări volumul deversării apei din Lacul de Acumulare Costești-Stânca (r. Prut) până la 510 m3/s, Centrul hidrologic avertizează asupra creșterii nivelului apei pe sectoarele: or. Costești-Stânca – or. Cantemir cu 2.5 – 3.5 m; or. Cantemir – s. Brânza cu 1.0 – 2.0 m, față de nivelul din 16 iunie.

Hidrologii mai atenționează că „izolat este posibilă ieșirea apei în lunca râului Prut și subinundarea terenurilor agricole în cazul spargerii digurilor de stat”.

Pe parcursul zilei de astăzi se menține și Codul Galben de instabilitatea atmosferică. În perioada indicată se prevăd ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice, izolat averse puternice (15-25 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău