Hezbollah a atacat cu drone un oraș din centrul Israelului: 70 de persoane au fost rănite, dintre care patru în stare critică

  • 14 Octombrie 09:12
Hezbollah a atacat cu drone un oraș din centrul Israelului: 70 de persoane au fost rănite, dintre care patru în stare critică

Serviciile de salvare israeliene (MDA) au anunțat că 67 de persoane au fost rănite ieri, 14 octombrie, într-un atac cu dronă al Hezbollah în orașul Binyamina din centrul Israelului, relatează The Times of Israel, citat de News.ro.

Potrivit Magen David Adom, 4 dintre răniți sunt în stare critică, 5 în stare gravă, iar 14 în stare moderată. Restul sunt răniți ușor. Toți au fost evacuați la spitale.

Gruparea militantă Hezbollah a fost învinuită pentru acest atac, unul dintre cele mai grave care au afectat Israelul într-un an de război.

Datorită sistemelor avansate de apărare aeriană ale Israelului, este rar ca atât de mulți oameni să fie răniți de drone sau rachete.

Canal 12 susține că Hezbollah a tras trei drone spre Israel duminică seară. Două au fost trase împreună: una a fost doborâtă lângă Haifa, în timp ce cealaltă a lovit o adunare de israelieni lângă Binyamina. O a treia dronă a fost doborâtă deasupra mării, în largul orașului Haifa, potrivit armatei israeliene.

Potrivit The Times of Israel, nu au sunat sirenele de avertizare, iar armata investighează incidentul.

Este a doua oară în două zile când o dronă cade în Israel. Sâmbătă, 12 octombrie, în timpul sărbătorii israeliene de Yom Kippur, o dronă a lovit o suburbie din Tel Aviv, provocând pagube, dar fără răniți.

Atacul de duminică seara a avut loc la scurt timp după ce Statele Unite au anunțat că vor trimite Israelului un nou sistem de apărare aeriană – cu tot cu trupe aferente – pentru a contribui la consolidarea protecției acestuia împotriva rachetelor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:3,09 m/s
Tue
12
Wed
12
Thu
9
Fri
8
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău