Henri Coandă, în top 3 aeroporturi europene cu cea mai mare creștere a traficului

  • 15 Aprilie 2016 13:01
Henri Coandă, în top 3 aeroporturi europene cu cea mai mare creștere a traficului

Aeroportul Internațional Henri Coandă a fost clasat de către Airports Council International-Europe, pe locul al treilea în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului aerian în luna februarie, scrie Mediafax.ro.Aeroportul Internațional Henri Coandă se încadrează astfel în categoria aeroporturilor care au avut între…

Aeroportul Internațional Henri Coandă a fost clasat de către Airports Council International-Europe, pe locul al treilea în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului aerian în luna februarie, scrie Mediafax.ro.

Aeroportul Internațional Henri Coandă se încadrează astfel în categoria aeroporturilor care au avut între 5 și 10 milioane de pasageri, se arată în informarea făcută de Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

Primele două locuri la acestă categorie au fost ocupate de aeroporturile Berlin Schonefeld (Germania) și Faro-Algarve (Portugalia).

Aeroportul Internațional Henri Coandă București a înregistrat, în februarie 2016, un trafic aerian de 681.185 pasageri și 7.625 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Față de aceeași lună a anului trecut, numărul pasagerilor care au tranzitat aeroportul în februarie 2016 a înregistrat o creștere de 21,8%.

Evoluția numărului de pasageri pe Aeroportul Henri Coandă devansează semnificativ tendința generală de 10,3%, înregistrată la nivel european.

Aeroportul Henri Coandă a înregistrat, de asemenea, și o creștere a numărului de mișcări de aeronave, depășind și la acest capitol trendul european, care a atins 7,2%. Astfel, în februarie, numărul mișcărilor de aeronave pe AIHCB a crescut cu 11,44% față de aceeași lună a anului trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău