Hays Travel ar putea prelua angajații și oficiile Thomas Cook din Marea Britanie

  • 09 Octombrie 2019 15:19
Hays Travel ar putea prelua angajații și oficiile Thomas Cook din Marea Britanie

Operatorul britanic de turism Hays Travel va cumpăra toate oficiile turistice din Marea Britanie ale touroperatorului Thomas Cook, tranzacția urmând să ducă la potențiala salvare a 2.500 de locuri de muncă, a anunțat miercuri Serviciul britanic de insolvență, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Grupul Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, avea 22.000 de angajați la nivel mondial, dintre care 9.000 numai în Marea Britanie, care însă, și-au pierdut locul de muncă.

Oficiile turistice deținute de Thomas Cook erau puncte de atracție în centrele orașelor din Marea Britanie.

Hays Travel va achiziționa toate cele 555 de oficii turistice și va căuta să angajeze foștii angajați de la operațiunile de retail ale Thomas Cook, a precizat Serviciul britanic de insolvență.

Hays Travel este o firmă privată, deținută și condusă în comun de directorii John Hays și Irene Hays. Firma are o vechime de 40 de ani și are sediul în Sunderland, nord-estul Angliei. Anul trecut compania a raportat vânzări de peste un miliard de lire sterline (1,22 miliarde de dolari).

Thomas Cook realiza o cifră de afaceri de aproximativ 10 miliarde de lire sterline (11,32 miliarde euro) pe an. De mai mulți ani, însă, compania era afectată de o concurență acerbă între tour operatori și un mediu economic incert în Marea Britanie, în contextul Brexitului și al deprecierii lirei. Grupul Thomas Cook are datorii de 1,7 miliarde de lire sterline și o finanțare suplimentară de 200 milioane lire sterline era decisivă pentru supraviețuirea unei companii cu 19 milioane de clienți pe an în 16 țări. 

Sursa:Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău