Hassan Rouhani: Nu vor exista negocieri cu SUA până nu vor fi ridicate sancțiunile

  • 27 August 2019 11:16
Hassan Rouhani: Nu vor exista negocieri cu SUA până nu vor fi ridicate sancțiunile

Președintele iranian Hassan Rouhani a declarat marți că negocierile cu Statele Unite privind programul nuclear și balistic nu vor începe dacă Administrația de la Washington nu va ridica sancțiunile impuse Teheranului, relatează Reuters, preluat de MEDIAFAX.ro

„Teheranul nu a vrut niciodată armament nuclear”, a declarat Rouhani într-un interviu difuzat de postul național de televiziune din Iran, menționând că Iranul este pregătit să negocieze cu Statele Unite.

 

„Dar mai întâi, Statele Unite trebuie să ridice sancțiunile ilegale și incorecte impuse Iranului”, a adăugat președintele iranian.

„Vom continua să renunțăm la angajamentele din Acordul nuclear dacă interesele noastre nu sunt garantate”, a menționat Hassan Rouhani.

 În urma summitului G7, președintele Iranului, Hassan Rouhani, s-a declarat dispus să aibă o întrevedere cu omologul său din Statele Unite, Donald Trump, pe tema programului atomic iranian. Liderul de la Casa Albă a evocat posibilitatea de a avea o întrevedere cu Hassan Rouhani în anumite condiții.

Liderul de la Casa Albă a precizat că Grupul G7 elaborează un acord pe termen lung care să garanteze că Iranul nu se dotează nici cu arme nucleare, nici cu rachete balistice.

Relațiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancțiunilor impuse de Administrația Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Președintele SUA vrea limitarea activităților nucleare și balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău